Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser

Deltagare i ridgrupper får undervisning i dressyr, markarbete och hoppning. Deltagare indelas i grupper efter ålder och ridkunskap. Avtalet ingås när det gäller deltagare under 18 år av deltagarens förmyndare.

  • En bestämd dag och tid är reserverad.
  • Vid en fyllnadsgrad under 80 % förbehåller sig ridskolan rätt att flytta resterande elever till likvärdiga grupper.
  • Vid förhinder skall lektionen avbokas via 'Min ridskola' i god tid före ridtiden, för bästa planering för hästarna och grupperna.
  • Vid förhinder har deltagare på storhäst möjlighet att sätta in likvärdig ryttare i sitt ställe, max två tillfällen/termin. Detta skall stämmas av via mail till ridskola@kungsbackaridklubb.se innan.
  • Vid giltlig avbokning (innan klockan 09:00 samma dag/senast 19:00 kvällen innan för lördagslektionerna), finns möjlighet för samtliga ryttare till en stycken igenridning/termin i likvärdig grupp, i mån av plats och hästmaterial. Detta bokas lättast själv via 'Min ridskola'. Sidan för igenridningar stängs kl. 14:00 varje dag för att ridläraren för kvällen skall hinna boka hästar till alla elever.
  • Om ridskolan ställer in lektionen äger deltagaren rätt till kompensation eller återbetalning av avgiften enligt elevens eget val. Ridskolan skall i denna situation meddela deltagaren i god tid. (Gäller ej vid force major)
  • Lektionstid är den tid då deltagaren disponerar hästen.
  • Uppsägningstid fyra veckor innan terminsslut samt mitten av terminen, datum får ni i informationsbrevet. Uppsägningen skall vara skriftlig.
  • Godkänd ridhjälm skall användas vid all ridning. Godkänd skyddsväst vid all ridning upp till och med det året du fyller18 år. Godkänd säkerhetsväst skall användas vid all hoppning upp till 18 år. Säkerhetsväst  rekommenderas vid all hoppning över 18 år.
  • Deltagaren skall vara medlem i ridklubben.
  • Betalning sker terminsvis.
  • Vid sjukfrånvaro som är längre än två veckor kan du få pengar tillbaka/tillgodo mot uppvisande av läkarintyg. Återbetalning/tillgodobelopp betalas ut från och med vecka tre, upp till och med sjätte veckan. Läkarintyg måste uppvisas i samband med sjukdomen/skadan.

 

Info om lektionsbyte samt köpa/byta/sälja lektion finns här.

Social Media Policy - Ridskolan

Vi älskar att se era fina bilder och inlägg om våra hästar och stallet. Men det är viktigt att vi alltid respekterar varandra, även bakom skärmen. Här är våra riktlinjer för att främja en trygg och trivsam miljö:

  1. Värdegrund: Alla medlemmar ska följa vår värdegrund: Välkomnande, öppna sinnen, rena händer. Detta gäller både i stallet och på sociala medier.
  2. Representation: Som medlem representerar du KRK. Tänk på att det du säger, skriver och delar kan tolkas som klubbens åsikt.
  3. Filmande och Fotografering:
    • Filma gärna ridning för eget bruk, men publicera inte rörligt material på sociala medier.
    • Stör inte lektioner eller ridande ekipage med filmning/fotografering.
    • Prioritera alltid säkerheten.
  4. Inlägg och Kommentarer:
    • Fundera över hur ditt inlägg kan tolkas av andra.
    • Kommentera aldrig nedsättande och bemöt alla med vänlighet och respekt.
  5. Hantering av Inlägg:
    • Var inte rädd att be andra ta bort inlägg som strider mot vår policy och värdegrund.
    • Kontakta personal på KRK om du ser något som inte känns okej.
  6. Problemlösning:
    • Eventuella problem ska i första hand lösas offline. Därefter kan fakta redogöras online vid behov.
  7. Officiell Kommunikation:
    • Information om verksamheten kommuniceras endast via våra egna sociala kanaler på Facebook, Instagram, TikTok och YouTube. Dessa sköts av anställd personal som svarar på frågor under arbetstid.

Tack för att ni hjälper till att skapa en positiv miljö både online och i stallet!

Ideell insats

Som medlem i Kungsbacka Ridklubb är du också en del av en ideell förening där varje medlems engagemang är avgörande för att klubben ska kunna hålla den prisnivå vi har idag på medlem- och ridavgifter.

För att vi ska kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för våra medlemmar och bibehålla en god standard på våra anläggningar, krävs en viss arbetsinsats från alla medlemmar. Genom att bidra till föreningens arbete, exempelvis genom att hjälpa till vid evenemang, arbete på anläggningen eller andra aktiviteter, kan vi tillsammans säkerställa att klubben fortsätter att vara en attraktiv och hållbar verksamhet för alla.

Vi har en förväntning och förhoppning att alla våra elever på ridskolan ska göra 5 timmar/termin i ideell insats. Alla insatser är viktiga stora som små och genom att ställa upp som funktionär så bidrar ni till viktiga intäkter för föreningen och får dessutom bli en del i vår fina gemenskap! Vi kommer därför fördela ut datum till alla grupper, där ni som ridande elev kan göra er insats. Till barn under 15 år förväntas ni som målsman vara med.

Att vara ny i en förening eller att inte ha varit funktionär tidigare kan ibland kännas osäkert, särskilt när man inte vet var eller när man kan bidra med hjälp. För att göra det enklare för dig kommer du att arbeta tillsammans med en erfaren funktionär som guidar och stöttar dig i uppgifterna. Du kan också läsa mer om de olika funktionärsrollerna på vår hemsida för att få en bättre förståelse. Vid tävlingar kommer vi främst behöva hjälp med uppgifter som cafeteria och städ. Dessa uppgifter kräver inte några förkunskaper, så du kan enkelt bidra även om det är första gången du hjälper till. Vi uppskattar verkligen ditt engagemang i dessa viktiga funktioner.

Engagemang i klubben skapar en fin och trivsam anläggning där vi har kul tillsammans och en bra gemenskap. Genom alla medlemmars gemensamma insatser bidrar vi till att utveckla och driva vår klubb framåt.

Rider ni flera gånger i veckan så väljer ni det tillfälle som passar er bäst av det som ni är tilldelade.

Grupper fördelning VT25